V cene máte zahrnuté:
- Set výrobkov: Flor de Sal d´Es Trenc De luxe - 5x50g morská soľ - zmes príchutí (Olivas, Sri Lanka, Mediterránea, Rosa a Natural)
- Kvalitné červené barikové víno Angel Negre

Čo je Flor de Sal d´Es Trenc?
Flor de Sal je najčistejšia morská soľ, ktorá je zbieraná ručne z povrchu soľného jazera a sušená pod Stredozemským slnkom. Jedná sa o vysokokvalitný prírodný produkt, ktorý je výsledkom starostlivého a precízneho spracovania. Takto získaná soľ je 100% prírodná. Od okamihu zberu, až kým sa dostane k našim chuťovým pohárikom, neutrpela žiadnu zmenu. Flor de Sal je iba tá soľ , ktorá sa vykryštalizovala na povrchu vody soľnej bane, je zbieraná iba v letných mesiacoch, a ktorej kryštály sú sušené na slnku, ktorá v sebe drží všetky chute južnej časti Malorky. Flor de Sal d'Es Trenc obsahuje viac ako 80 minerálov a stopových prvkov. Obsah chloridu sodného - hlavnej zložky kuchynskej soli - je však veľmi nízky. Keď slnko a vietor rozochvejú soľné jazerá, horčík obsiahnutý v morskej vode je jedným z prvých, ktorý sa objaví na povrchu. Z toho dôvodu Flor de Sal d'Es Trenc obsahuje 16 až 20 krát viac horčíka ako bežná morská soľ, taktiež má dvakrát viac draslíka a vápnika, rovnako ako vysoké počty mnohých stopových prvkov. Jej unikátne minerálne zloženie umožňuje Flor de Sal d'EsTrenc ideálnu voľbu pre zdravo sa stravujúcich ľudí. Horčík pôsobí ako prírodná látka zvýrazňujúca chuť a tak stačí pridať len malú štipku do rôznych jedál. Tým pádom sa znižuje príjem chloridu sodného. Flor de Sal d'Es Trenc je v súlade s odporúčaniami odborníkov na výživu a dietológov. Flor de Sal je považovaná za najkvalitnejšiu soľ a pre mnoho kuchárov sa stala neoddeliteľnou súčasťou ich kuchyne. Gurmáni ocenia jeho vyváženú arómu a hladkú štruktúru jej kryštálov. Ako 100% prírodný produkt je Flor de Sal d'Es Trenc vždy mierne vlhký. Kryštály sa roztopia na jazyku a zmenia aj tie najjednoduchšie pokrmy na skutočné kulinárske lahôdky.
Komponenty: Vápnik 0,07%, Horčík 1,86%, Sodík 34,11%, Draslík 0,64%, Chloridy 52,3%.
Čo robí Flor de Sal d´Es Trenc špeciálnym produktom?
Naša láska k prírodným produktom a naša vášeň pre kvalitu. To je náš záväzok od začiatku založenia firmy v roku 2003. Úrodu Flor de Sal zbierame v blízkosti pláže v Es Trenc, v prirodzenom prostredí, kde pracujeme s tradičnými hrabľami a odbornými znalosťami, ktoré sú staré tisícky rokov, nakoniec ju sušíme pod slnkom Malorky. Príprava a balenie sa vykonávajú ručne. Prominentný šéfkuchár Marc Fosh vypracoval výber zmesi solí, ktoré vynikajú vďaka kvalite sladko voňajúcich byliniek a rozmanitých prísad, ktoré pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva.
Ako by sme mali používať Flor de Sal d´Es Trenc?
Gurmáni ocenia jej sladkú vôňu a svieže jemnú konzistenciu kryštálov. Tieto vlastnosti sa rozvinú najviac, keď sa soľ používa ako korenie/dochucovadlo po varení. Vďaka vysokému obsahu horčíka (Mg), Flor de Sal prirodzene zvyšuje chuť potravín, preto už aj s malým množstvom sa dosiahne výraznejšia a lepšia chuť.

Flor de Sal d´Es Trenc Natural
Unikátny pre svoju príjemnú chuť a vysoký obsah minerálov a horčíka. Je svieža, trochu sladká a zlepšuje vlastnú chuť potravín. Vzhľadom k tomu, že Flor de Sal d'Es Trenc je stopercentný prírodný produkt, farba a konzistencia kryštálov sa môže mierne líšiť. Aby Flor de Sal rozvinula všetky svoje arómy, odporúčame použiť po varení ako konečné dochutenie.
Flor de Sal d´Es Trenc Mediterranea
Tradičná chuť stredomorských bylín, ako je rozmarín, saturejka, majorán, tymian a oregano. Všetky z nich sú organického pôvodu a boli sušené na vzduchu a pod slnkom Malorky. Sú ideálne pre chleba s olejom, šaláty, ryby, mäso a opekané zemiaky.

Flor de Sal d´Es Trenc Olivas
Čierne olivy odrody Kalamata. Zlepšujú chuť mäsa a všetkých typických receptov Stredomoria, ako sú paradajkový šalát s mozzarelou, záhradný šalát s rukolou, cestoviny, chleba s olejom.
Flor de Sal d´Es Trenc Rosa
V tejto zmesi vôní sú lupienky z ruží z Galície, ručne zbierané, lupeň po lupni, je doplnený sviežim Sechuánskym korením a sladkou korenistou chuťou čierneho korenia Sarawak. Chutné a harmonické zmesi, ktoré dodajú korenistú a kvetinovú príchuť šalátom, čerstvým syrom a všetkým druhom bieleho mäsa, grilovaným bielim rybám, avokádu, hlávkovému šalátu a artičokám.
Flor de Sal d´Es Trenc Sri Lanka
Vyvážená zmes desiatich exotických korenín najlepšej kvality. Semená koriandra, kurkuma, kajenské korenie, rasca, fenikel, senovka grécka, škorica, klinčeky, kardamón a čierne korenie, ktoré pohladia vaše chuťové bunky.Aby sa všetky tieto arómy a éterické oleje mohli naplno prejaviť používame starú srí landskú tradíciu miešania. Táto soľ dáva mimoriadnu príchuť dusenej zelenine, ázijskej kuchyni a jedlám z ďalekého východu, ryži, dusenému červenému mäsu, alebo jednoduchému kurčaťu.

Víno Angel Negre 2009
Vi de la Terra Mallorca
Druh: Suché červené víno
Odrody hrozna: 55%Manto Negro, 35% Cabernet Sauvignon, 10% Merlot
Geografické umiestnenie: Vinice zo Sa Basseta Santa María Del Cami, Santa Maria and Santa Eugiena, Mallorka
Zber: Ručný
Spracovanie: Macerácia a fermentácia pri kontrolovanej teplote 20 dní. Potom víno dozrieva v 300l amerických a francúzskych dubových sudoch po dobu 6 mesiacov.
Dátum plnenia: jún 2010.
Množstvo: 13,000 fliaš
Objem: 0,75l
Obsah alkoholu: 14% objemu
Obsah kyselín: 3.2 g/l
pH: 3,7
Zátka: Prírodná.

Degustačné poznámky
Vzhľad: Farba rubínovo-červená s granátovým meniskom a výraznou čírosťou v hornej časti stĺpca.
Vôňa: Jemné arómy zrelých ríbezlí, malín a černíc. Súčastne ľahká anízová stopa vo vôni ustupuje nuansom z toastovania duba, ktorú získalo víno pri vyzrievaní
Chuť: Svieži a suchý prvotný vnem. Víno je ovocné, zamatovo hebké s vyváženou kyselinkou. Stredné telo s prevahou chutí po divokých tmavých bobuliach s výraznými trieslovinami, ktoré dotvárajú štruktúru vína. Záverečný vnem je teplý pôvabný a robí toto víno lákavo ľahké na pitie.
Odporúčame: Stredomorská kuchyňa, napr. cestoviny, ryžové špeciality, mladá bravčovina a iné červené mäso.
Servírovacia teplota: 14-16°C