Pomocou jogurtovača si dokážete doma vyrobiť probiotický jogurt, ktorý obsahuje špeciálne probiotické kultúry v porovnaní s jogurtom kupovaným. Probiotický jogurt zlepšuje Vaše trávenie v žalúdku, zlepšuje imunitný systém a predchádza vytváraniu rakovinotvorných buniek, chráni pred napadnutím rôznych baktérií. Jogurtovač nieje na elektrický prúd, preto ho môžete využiť kdekoľvek. Takisto príprava jogurtu je veľmi jednoduchá.
Trávenie sú biochemické (enzymatické) procesy v tráviacom systéme, ktoré vedú k rozloženiu potravy na jednoduchšie zložky. Pre naše zdravé trávenie potrebujeme prijímať probiotické kultúry, pomáhajúce správne rozkladať potravu. Probiotiká sú určité živé baktérie, ktoré dokážu v pozitívnom zmysle ovplyvniť zdravie človeka.
Jogurt s najväčším obsahom probiotických kultúr dostupný na Slovensku bola doteraz ACTIVIA. Dnes Vám ale prinášame revolúciu - EasyPro...
V jogurtovači vyrobíte 1 liter jogurtu za 10-12 hodín bez konzervačných látok, éčok, stužovadiel, želatiny, atď. Jogurt zlepšuje znášanlivosť mliečneho cukru a tým ( pomocou alternatív ako je sojové mlieko) odbúrává alergiu na mlieko. Práve takto vyrobený jogurt má vyvážené živé kultúry Bifidusov a Lacktobacilov, ktoré takmer na 100 % prejdú i kyselými žalúdočnými šťávami. Vyrobený probiotický jogurt Vám zaistí, že Vaša črevná mikroflóra bude vyvážená a že sa nerozmnožia škodlivé baktérie vo Vašich črevách.
Jogurt, ktorý si pripravíte v BENEFITIAL jogurtovači Easy Pro obsahuje veľké množstvo živých kultúr.
- Je bez konzervačných látok a želírovacích prostriedkov
- Má nízke množstvo kalórií a je bez tuku
- Neobsahuje umelé farbivá, ani aromatické prísady
Obsahuje probiotické kultúry, obsahuje balastnú látku inulín, obsahuje prebiotiká, podporuje črevnú mikroflóru človeka, 5 kmeňov baktérií kyseliny mliečnej.
- Podpora správnej látkovej výmeny
- Podpora imunitného systému
- Zlepšenie trávenia
- Bránenie množeniu škodlivých baktérií
- Znižovanie hladiny škodlivých látok pri trávení
- Optimalizácia hladiny cholesterolu
- Podpora pri laktácii
- Pozitívny účinok na zdravie dieťaťa
- Ochrana pred infekciami a alergiami
Probiotikami (z gréc. pro bios = pre život) sa označujú určité živé baktérie, ktoré dokážu pozitívnom zmysle ovplyvniť zdravie človeka.)
- normalizujú a stabilizujú črevnú mikroflóru
- zlepšujú trávenie
- zlepšujú znášanlivosť mliečneho cukru
Zjednodušene by sa dalo povedať, že sú potravou probiotík v čreve.
- pozitívne ovplyvňujú rovnováhu črevnej mikroflóry
- znižujú hladinu škodlivých produktov látkovej premeny
- dokážu zabrániť problémom s trávením
Jogurt, ktorý si pripravíte v našom jogurtovači obsahuje veľké množstvo živých kultúr, je bez konzervačných látok a želírovacích prostriedkov, má nízke množstvo kalórií a je prakticky bez tuku, neobsahuje umelé farbivá ani aromatické prísady.
Inulín rozpustná vláknina
Inulín zvyšuje vstrebateľnosť vápnika a má aj probiotické účinky (pomáha obnovovať črevnú mikroflóru). Táto diétna vláknina Vám môže pomôcť rovnako schudnúť alebo aj pribrať. V potravinárstve sa používa ako nízkokalorická náhrada cukru. Ide o vlákninu, ktorá dokáže zahusťovať krémy.
Výhodami Inulínu sú: nízky obsah kalórií (len 25% kalórií repného cukru), miernasladivosť, pozitívny vplyv na trávenie zažívanie, pocit sýtosti po požití a veľmipríjemná chuť. Vláknina a Inulín majú význam aj ako ochranný faktor pred znečisťujúcimi vplyvmi. Za prítomnosti dostatočného množstva vlákniny v potravenedochádza k takému vstrebávaniu jedovatého olova do organizmu.
Dostatok vlákniny znamená zdravé zažívanie a zníženie rizika rakoviny čriev.Príprava
Na 1 liter hotového Easy Pro jogurtu potrebujete: 1 sáčok Easy pro, 1 l odtučneného alebo polotučného mlieka (0,3% , 1,5% tuku, mlieko musí mať izbovú teplotu cca 20 stupňov Celzia) a jogurtovač. 500 ml mlieka vlejte do vnútornej nádoby jogurtovača a za stáleho miešania vysypete obsah vrecka Easy Pro kým sa úplne nerozpustí. Pridáte zostávajúce mlieko a ešte raz premiešate. Potom nasadíte veko na vnútornú časť a uzavrite ho tak, aby sa odstránilo čo najviac vzduchu. Do vonkajšej nádoby nalejte po vyznačené miesto vriacu vodu, vložte vnútornú nádobu. Nakoniec nasaďte veko na vonkajšiu nádobu a nechajte odstáť cca 10 hodín pri izbovej teplote. Pre dozretie, vychladenie a skladovanie uložte hotový výrobok do chladničky a spotrebujte do 7 dní.
Obsahuje probiotické kultúry, obsahuje balastnú látku inulín, obsahuje prebiotiká, podporuje črevnú mikroflóru človeka, 5 kmeňov baktérií kyseliny mliečnej.
Výhody:
- Pozitívny vplyv na črevnú mikroflóru človeka
- 5 kmeňov baktérií mliečneho kvasenia
- Obsahuje inulín
V čom sa líši probiotický jogurt od obyčajného, ktorý si kúpite v obchode?
Aj ten obyčajný obsahuje baktérie, z nich však väčšina neprežije cestu žalúdkom a zničia ich žalúdočné a žlčové šťavy. Kultúry v probiotickom jogurte sú špeciálne vypestované, preto prejdú žalúdkom bez väčšej ujmy a môžu sa krátkodobo usadiť v hrubom čreve, kde dokážu zabrániť usídleniu cudzích mikroorganizmov.
Pri pravidelnom užívaní treba zachovať dôležité pravidlo. Probiotický jogurt patrí do chladničky a mal by sa jesť len čerstvý. Treba mať na pamäti, že teplo kultúry zabíja. A práve veľké množstvo mikroorganizmov robí probiotický jogurt takým zvláštnym.
Uchovávajte v chladničke a spotrebujte do 7 dní.