Čokoládová fontána
Radi maškrtíte a snívate o tom, že čokoláda by niekedy mohla tiecť aj namiesto vody vo fontáne? Alebo chcete urobiť radosť Vašim deťom na detskej párty, či mladomanželom na svadobnej hostine? Máme pre Vás ten pravý čokoládový sen - čokoládovú fontánu. Môžete si byť istý, že sa rýchlo stane stredobodom pozornosti pre maškrtné jazýčky malých i veľkých. Veď kto by odolal kvalitnej belgickej čokoláde stekajúcej z čokoládovej fontány priamo pred Vašimi očami? Stačí len zobrať kúsok ovocia, piškóty či sušienok, namočiť do čokoládovej fontány a vychutnávať. A že je to skvelá atrakcia, Vás presvedčia Vaši hostia sami. Ak ich budete hľadať, nájdete ich zaručene pri čokoládovej fontáne. A my Vám k nej odporúčame kvalitnú belgickú čokoládu podľa Vašej chuti - mliečnu, horkú alebo bielu. Do maškrtenia, priatelia!
Technické parametre čokoládovej fontány:
- Počet poschodí: 4
- Výška: 600 mm
- Šírka misy: 330 mm
- Množstvo čokolády: minimálne 1,5 kg
- Váha prázdnej fontány: 5,8 kg
- Povrch: nerezová oceľ
- Vhodná pre: 80 a viac ľudí
- Vyhrievaná nádoba rozpúšťa čokoládu cca 1 hodinu pri občasnom miešaní
- Termostat s možnosťou nastavenia teploty od 30º- 80 ºC
- Max. príkon: 230 W
- Napätie: 230 V
Manuál pre používanie čokoládovej fontány:
1.Pre čokoládovú fontánu je najvhodnejšia náplň belgická čokoláda Callebaut, ktorá je v mliečnej a horkej príchuti, dostupná v našej spoločnosti.
2.Čokoládovú náplň nasypeme do spodnej misky čokoládovej fontány.
3.Prepneme tlačidlo HEAT- OHREV do polohy ON. Čokoládová fontána začne roztápať náplň v miske.
4.Je vhodné občas lyžicou čokoládu premiešať.
5.Po úplnom roztopení čokolády pokračujeme nasledovným krokom.
6.Prepneme tlačidlo MOTOR do polohy ON, čím aktivujeme činnosť fontány.
7.Čokoladová fontána začne pumpovať čokoládu pomocou vnútorného zariadenia do vrchných častí.
8.Po použití je potrebné čokoládovú fontánu umyť. Pri umývaní musíme dbať na to, aby sa vnútorné elektronické časti fontány nedostali do kontaktu s vodou. Taktiež je dôležité, aby sa drobné časti fontány nestratili.
Podľa belgickej tlače sa jeden z prominentných britských lekárov rozhodol predpisovať čokoládu svojim pacientom trpiacim kardiovaskulárnymi problémami. Dobrá na srdce je pritom podľa neho čistá tmavá čokoláda, pretože uvoľňuje cievy, čím zabraňuje vytváraniu krvných zrazenín a predchádza srdcovému infarktu.
Čokoláda na predpis
Na potvrdenie tejto teórie profesor Roger Corder z londýnskej nemocnice Bart požiadal o povolenie predpísať asi 40 pacientom trpiacim problémami so srdcom konzumáciu štyroch malých čokolád denne.
Takáto liečba však môže byť pre Britov trocha problematická, pretože čokoláda odporúčaná profesorom Corderom musí obsahovať najmenej 85 percent kakaa. Sladkosti predávané vo Veľkej Británii pod názvom čokoláda však majú obsah kakaa oveľa nižší.
Zdravá belgická čokoláda
Ak sa potvrdia predpoklady britského experta, má belgická čokoláda veľkú perspektívu do budúcnosti. Ako totiž hrdo pripomínajú belgické noviny, slávne belgické pralinky a belgická čokoláda obsahujú kakaa minimálne 85 percent.