Hlavné výhody
- kupón v hodnote 11,86 € teraz len za 5,93 € (cena ja už vrátane poštovného)
- tablety LAKTAZAN Vám umožnia lepšie stráviť mlieko a mliečne výrobky v prípade, že Vaše telo neprodukuje dostatok enzýmu laktáza
- produkt je schválený ÚVZ SR
Dávkovanie:
Prehltnite 1-3 tablety vždy na začiatku každej konzumácie mlieka, mliečnych výrobkov, alebo lieku obsahujúceho laktózu. Nastavte si svoju vlastnú dávku podľa množstva konzumovaného mliečneho cukru – laktózy a tiež podľa stupňa Vašej intolerancie laktózy. Maximálne však 12 tabliet denne.
Zloženie:
Aktívna zložka – enzým laktáza 3.000 FCC laktázových jednotiek v jednej tablete, stabilizátor – mikrokryštalická celulóza, protihrudkujúca látka – stearan vápennatý, sacharid – dextróza, regulátor kyslosti - kyselina citrónová, jahodová príchuť a farbivo.
Energetická hodnota 1376KJ resp.329Kcal
Bielkoviny 3,5g 16mg
Sacharidy 66,1g 297mg
Tuky 0,31 mg
Laktáza 17,5g 78mg
* Odporúčaná denná dávka nie je stanovená.
Hmotnosť: 60 tabliet 27g
Uchovajte na suchom mieste do teploty 25ºC, mimo dosahu malých detí. Ustanovená odporúčaná denná dávka sa nesmie presiahnuť. Tento výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada rozmanitej stravy a nie je určený pre deti do 3 rokov.
Krajina pôvodu: Kanada
Nie ste sami. Podľa štatistík patríte k 20% ľudí, ktorí neprodukujú dostatočné množstvo enzýmu laktáza, čo vedie k problémom pri trávení mlieka a výrobkov z neho. Laktáza má za úlohu štiepiť zložený mliečny cukor na jednoduché zložky, ktoré telo na rozdiel od ich zloženej formy ľahko strávi. Schopnosť organizmu produkovať enzým laktáza však môže s pribúdajúcim vekom prirodzene klesať a prejavuje sa nepríjemnými pocitmi ako nafukovanie, bolesti brucha, pálenie žáhy, kŕče alebo hnačka. Ak aj vy ste po konzumácii mlieka doposiaľ zažívali podobné pocity, je pravdepodobné, že trpíte niektorým zo stupňov intolerancie laktózy. Nezúfajte však. Odteraz pre Vás existuje riešenie - LAKTAZAN tablety ku každému mliečnemu jedlu, alebo LAKTAZAN kvapky pre domácu prípravu bezlaktózového mlieka s ktorými ušetríte až 50% oproti kupovanému bezlaktózovému mlieku!
Jediným prirodzeným zdrojom laktózy je mlieko vo všetkých formách a následne mliečne výrobky ako napr. syry, jogurty, tvaroh, smotana, maslo, pudingy, zmzliny, nanuky apod. Obsah laktózy v týchto potravinách býva rôzny, no je užitočné vedieť, že najlepšie sú tolerované produkty, ktoré prešli kvasným procesom, ako napr. jogurt a niektoré druhy syrov.
Osoby s nízkym prahom tolerancie laktózy by však mali pozorne sledovať etikety na výrobkoch, pretože laktóza býva pridávaná aj do hotových výrobkov ako napr:
- pekárenské výrobky, cereálie, pizza
- paštéty, dresingy, instantné polievky
- margaríny
- cukrovinky a čokolády
