Ponúkaný certifikovaný mladý zelený jačmeň Green Origins pochádza z ekologickej farmy v Canterbury na Novom Zélande. Celý výrobný proces je certifikovaný a je navrhnutý tak, aby zostali zachované vysoko kvalitné nutričné hodnoty. Mladý jačmeň je spracovaný do extrémne jemného prášku určeného k príprave sviežeho zeleného nápoja, ktorý je veľmi ľahko a rýchlo vstrebateľný do organizmu. Obsahuje široké spektrum minerálov, vitamínov, enzýmov a je zdrojom životodarného chlorofylu a vlákniny. V starej Číne považovali jačmeň za symbol mužskej potencie a patril medzi 5 posvätných rastlín, ktoré symbolicky zasieval sám cisár. Patrí medzi zelené potraviny, ktoré majú význam pre ľudský organizmus nielen z hľadiska preventívneho, ale aj ako samotná súčasť liečby. Len jedna lyžička nutrične zodpovedá niekoľkým kusom zeleniny, napr. výživovej hodnote 2 hlávok brokolice. Mladý jačmeň pomáha telu uzdraviť sa samo.

Organický mladý zelený jačmeň Green Origins má certifikát spoločnosti Soil Association, ktorá je jedna z mála ekologických certifikačných spoločností vo Veľkej Británii. Táto certifikácia sa riadi anglickým ministerstvom životného prostredia, výživy a záležitostí vidieka - DEFRA. Významnou úlohou ekologickej certifikačnej spoločnosti Soil Association je zabezpečiť, aby všetky potraviny predávané ako ekologické spĺňali prísne ekologické parametre. Tento ekologický audit zahŕňa celý dodávateľský reťazec, od pestovania, spracovania až po export a balenie. Soil Association certifikácia, ktorej logom je označený aj Green Origins Zelený mladý jačmeň je zárukou, že našim zákazníkom sa dostáva skutočný ekologický produkt. Všetky ekologicky certifikované výrobky musia mať na svojom obale certifikačný kód. Vo Veľkej Británii majú takto certifikované potraviny formát GB-ORG-XX, kde XX označuje subjekt, ktorý certifikát vydal. Ak tento kód nie je k dispozícii na obale, tak sa nejedná o ekologický produkt. Soil Association certifikačný kód pre naše produkty Green Origins je GB-ORG-05 a je umiestnený na zadnom obale v pravom dolnom rohu.

ZDRAVOTNÉ ÚČINKY A VÝHODY UŽÍVANIA MLADÉHO JAČMEŇA:
- zlepšenie krvného obrazu - mladý jačmeň obsahuje množstvo látok nevyhnutných k tvorbe červených krviniek (železo, draslík, kyselina listová ...), pričom sú tieto látky vo forme pre organizmus veľmi ľahko prijateľnej
- kožné problémy (akné, ekzémy, psoriáza) - pôsobenie mladého jačmeňa na omladenie pokožky prostredníctvom vplyvu na vnútorné orgány je klinicky preukázané
- tlmí zrážanie krvných doštičiek - tromby (krvné zrazeniny) sú príčinou vzniku infarktu myokardu a srdcovocievnych ochorení
- spomalenie bunkového starnutia - SOD (superoxid dismutáza) ničí kyslíkové radikály; predpokladá sa, že SOD súvisí s dlhovekosťou
- znižovanie hmotnosti - účinné látky mladého jačmeňa posilňujú funkciu štítnej žľazy, ktorej hormóny podnecujú spaľovanie tukov. Taktiež samotný mladý jačmeň obsahuje enzýmy schopné spaľovať tuky
- problémy s trávením - chlorofyl sa používa pri pri liečbe vredových ochorení žalúdka a čriev , draslík a vláknina podporujú pohyb tráviace sústavy a vyprázdňovanie
- pálenie záhy - mladý jačmeň má výrazne zásaditú povahou, čím obnovuje acido-alkalickú rovnováhu pri prekyslení organizmu
- protirakovinové účinky - enzým SOD a chlorofyl vykazujú účinné protirakovinové pôsobenie
- páchnuci dych a hemoroidy
- prevencia proti ukladaniu cholesterolu
- problémy so srdcom, krvným obehom a cievami
- odstraňuje bolesti hlavy, poruchy spánku, chronickú únavu a depresie
- kĺbové ochorenia
- cukrovka - vďaka svojej zásaditej povahe upravuje mladý jačmen priechod cukrov cez črevné steny, čím sa postupne normalizuje hladina cukru v krvi
- vonkajšie a vnútorné zápaly - využíva sa vysoký obsah chlorofylu

ODPORÚČANÉ DÁVKOVANIE:
1 vrchovatú čajovú lyžičku (2-4g) mladého jačmeňa rozmiešajte v 2 dcl vody, ovocnej alebo zeleninovej šťave, džúse 1 až 2 krát denne, v ideálnom prípade 30 minút pred jedlom. Ďalšia možnosť použitia je pridanie mladého jačmeňa do cereálií, šalátu alebo iného studeného jedla. Nepoužívajte s horúcimi nápojmi, nakoľko teplo neutralizuje aktívne enzýmy.
POZITÍVNY VPLYV NA ĽUDSKÝ ORGANIZMUS:
JAČMEŇ A RAKOVINA
Bolo dokázané, že mladý jačmeň inhibuje rast rakovinových buniek, čo je pravdepodobne vplyv spolupôso-benia normalizácie pH vnútorného prostredia, silných antioxidačných účinkov, prítomností aktívnych enzýmov a chlorofylu. Účinky boli popísané predovšetkým u rakoviny prostaty. Vzhľadom k celkovému očistnému pôsobeniu na tráviaci trakt, dá sa očakávať preventívne protinádorové pôsobenie u rakoviny čriev a konečníka. Laboratórne testy ukazujú, že mladý jačmeň je účinný aj pri likvidácii leukemických buniek a výrazne potláča rozvoj mozgových nádorových buniek.
ZÁPALOVÉ OCHORENIA:
Preukázalo sa, že dlhodobé užívanie mladého jačmeňa (minimálne po dobu troch mesiacov) hrá významnú úlohu pri znižovaní zápalových procesov v organizme. Laboratórne merania ukázali, že v priebehu užívania klesajú u chronických zápalových stavov zápalové markery v krvi (CRP – c reaktívny proteín – hlavný ukazovateľ zápalových procesov v tele).
Vďaka svojmu protizápalovému pôsobeniu sa mladý jačmeň dá využiť ako doplnok pri liečbe gynekologických a urologických ťažkostí (močové cesty, prostatizmus), infekcie dýchacích ciest a zápalových ochorení kĺbov (reuma, artritída). Pri horúčke a na začiatku infekčného ochorenia sa dá pomocou mladého jačmeňa podporiť aktivita enzýmov, posilniť obranyschopnosť organizmu, a tak skrátiť priebeh choroby.
CHLOROFYL A ANTIOXIDAČNÁ OCHRANA
Má dezinfekčné a detoxikačné účinky, zlepšuje krvný obraz, okysličenie jednotlivých orgánov, čistí pečeň, zlepšuje hladinu cukru v krvi, bráni zápalom a urýchľuje hojenie rán. Najzaujímavejšia je podobnosť molekuly chlorofylu s molekulou hemoglobínu krvného farbiva. Chlorofyl taktiež podporuje celkovú regeneráciu organizmu a neutralizuje voľné radikály. Testami bol tiež preukázaný jeho vplyv na redukciu vstrebávania karcinogénov v tráviacom trakte.
VLÁKNINA
Odvádza z tela toxické a odpadové látky. Zmäkčuje stolicu, udržiava obsah čriev v pohybe, čo vedie k prevencii zápchy a rakoviny hrubého čreva. Vyprázdňovanie sa upravuje už po prvých dávkach.
AMINOKYSELINY
Aminokyseliny sú základným stavebným kameňom bielkovín, z ktorých je tvorená každá bunka ľudského organizmu. Mladý jačmeň obsahuje 18 aminokyselín vrátane 8 esenciálnych, ktoré si organizmus nevie vyrobiť sám. Výhodou zeleného jačmeňa sú polypeptidy, menšie proteíny, ktoré môžu byť priamo absorbované krvou, kde podporujú bunkový metabolizmus.
ENZÝMY
V mladom jačmeni sa nachádza viac ako 20 živých enzýmov, ktoré sú základným katalyzátorom takmer všetkých chemických procesov v našom tele. Medzi najdôležitejšie patrí SOD-superoxid dismutáza, tiež nazývaný ako Anti-Aging enzým. Ďalej sú to kataláza, cytochróm oxidáza, peroxidáza, acidická fosfatáza, atď. Enzýmy sú nevyhnutné pre tisíce chemických reakcií, ktoré sa odohrávajú v ľudskom tele, vrátane výroby energie na bunkovej úrovni, uľahčenie trávenia, vstrebávanie živín.
ZÁSADOTVORNOSŤ
Významný je zásadotvorný efekt mladého jačmeňa na ľudský organizmus, čím zabraňuje prekysleniu organizmu. V súčasnosti väčšina konzumovanej stravy spôsobuje v tele kyslú reakciu. Ak je ph v tele nevyvážené, prichádzajú zdravotné problémy, vrátane alergií, rakoviny, tráviacich ťažkostí, srdcovo-cievnych ochorení, problémy s hmotnosťou a mnoho ďalších.
VITAMÍNY A MINERÁLY
Mladý jačmeň obsahuje antioxidanty, vitamíny, minerály, aminokyseliny, aktívne enzýmy, bioflavonoidy, chlorofyl a iné fytonutrienty, ktoré sú potrebné pre optimálny bunkový metabolizmus, ochranu a regeneráciu.
DETOXIKÁCIA
Pomocou pôsobenia enzýmov, chlorofylu a iných rastlinných zložiek mladý jačmeň pomáha nášmu imunitnému systému vylúčiť z tela väčšinu toxických látok a prispieť tak k detoxikácii organizmu. Detoxikácia organizmu je v podstate nikdy nekončiaci proces. Môžme ju robiť prakticky v každom veku, či už u malých detí alebo u ľudí v pokročilom veku. Vnútorné prostredie organizmu závisí predovšetkým od množstva a kvality potravín, ktoré prijímame a tiež podľa toho, ako a čo jeme. Toxíny, ktoré sa detoxikáciou z organizmu vylučujú sú ťažké kovy (ortuť, olovo, cín, hliník, nikel atď), konzervačné látky, antibiotiká, lieky, drogy, pesticídy, plesne, baktérie a vírusy.
UPOZORNENIE:
Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Výrobok nie je určený k použitiu ako náhrada pestrej stravy. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.