Mladý zelený jačmeň - 100% BIO superpotravina

Mladý zelený jačmeň - 100% BIO superpotravina
61x kúpené
  • 1x zelený mladý jačmeň BIO produkt  Naturya 200g, (Certifikát : Soil Association Certification Limited)
  • krajina pôvodu: Severná Čína - ekologická farma
  • poštovné 1. trieda doporučene - tovar odosielame do 2 dní
  • BONUS - nákupom a využitím kupónu u obchodníka následne získate extra kupón na zľavu vo výške 10% z celkovej hodnoty Vašej budúcej objednávky na www.zdravovyziva.sk (zľava sa týka všetkých produktov v e-shope).

 

OBSAH BALENIA:
200g mladého zeleného jačmeňa (Horderum vulgare L.) v prášku. 100% jednozložkový produkt v organickej kvalite bez umelých farbív, plnív, spojív, konzervačných látok a iných prísad, v svetlu nepriepustnom, znovu uzatvárateľnom ZIP obale. Neobsahuje lepok (glutén). Tento produkt je vhodný pre celiatikov, vegetariánov a vegánov.

V skratke

Doprajte svojmu telu jedinečný koncetrát výživných látok, mladý jačmeň pomáha telu uzdraviť sa samo! Teraz 200g len za 14,50€.

Platnosť kupónu

do 30.11. 2013

Podmienky

  • výrobky sa posielajú 1. triedou prostredníctvom Slovenskej pošty
  • zľavu na kupón nie je možné kombinovať s inými zľavami uvedenými na stránke
  • počet kupónov na osobu nie je obmedzený
  • tovar nie je možné zasielať do zahraničia 

Poskytovateľ

WELLNEA PLUS, s.r.o.
Budovateľská 669
972 12  Nedožery-Brezany
Mail: info@zdravovyziva.sk
Mobil: +421 (0) 944 100 641
www.zdravovyziva.sk
BIO mladý zelený jačmeň Naturya sa vyrába z čerstvých mladých listov jačmeňa, čo je jedna z najstarších plodín, ktorá bola pestovaná už v starovekom Egypte, Číne a Grécku. Predpokladá sa, že rímski gladiátori zvykli konzumovať mladý jačmeň pred účasťou na boji v Koloseu. V starej Číne považovali jačmeň za symbol mužskej potencie a patril medzi 5 posvätných rastlín, ktoré symbolicky zasieval sám cisár. Zvyčajne je využívaný pri detoxikačných kúrach, sčasti aj pre jeho alkalizujúci (alkalický = zásaditý) účinok na ľudský organizmus.
 
 
Mladý jačmeň je bohatým zdrojom vitamínov a minerálov, vrátane železa, vápnika a vitamínov B1, B2, B6, C a E. Je tiež dobrým zdrojom antioxidantov, vrátane superoxid dismutázy (SOD). Superoxid dismutáza disponuje celou škálou priaznivých účinkov na naše zdravie, bojuje proti rozvoju choroby motorického neurónu, artritíde a zápalovým ochoreniam.
 
Predpokladá sa, že užívanie mladého jačmeňa pomáha k výraznej redukcii LDL (zlého) cholesterolu a k zvýšeniu hladiny HDL (dobrého) cholesterolu. Štúdie preukázali, že príjem mladého jačmeňa môže taktiež pomôcť pri poklese hladiny cukru v krvi a stabilizovať úroveň hemoglobínu. Obsahuje tiež široké spektrum enzýmov a fytochemikálí. Jednou z týchto fytochemikálí je aj chlorofyl, ktorý blokuje baktérie a redukuje vnútorný zápach, rovnako ako zlepšuje srdcové a pľúcne funkcie.
 
 
Mladý jačmeň je jadrom zelených smoothie drinkov. Zmixujte ho v mixéri so zeleninou a ochuťte, alebo vyskúšajte zmiešať s ovocím, jogurtom a medom. Jednoducho sa konzumuje ako nápoj: chutný s ovocnými šťavami a niektorí ľudia majú radi ľahko horkastú chuť s vodou. Tiež môžete skúsiť primiešanie mladého jačmeňa do omáčok. Nebojte sa experimentovať.
 
 
Spracovanie mladého jačmeňa Naturya:
Mladý jačmeň Naturya pochádza z ekologickej farmy v Severnej Číne, ktorá je pravidelne kontrolovaná medzinárodne uznávanými certifikačnými orgánmi za účelom plnenia prísnych noriem BIO organickej kvality. Jačmeň sa sadí v novembri a žne sa v marci alebo apríli nasledujúceho roku, kedy sa začínajú predlžovať účelové tkanivá. Jačmeň je zberaný práve v tejto nedozretej fáze, pretože nutričné hodnoty dosahujú vrchol. Hladiny aminokyselín, polyfenolov a vitamínu C, všetky klesajú s vekom rastliny. Ďalšou výhodou zberu jačmeňa v tejto nie dozretej fáze je,  že zatiaľ nemá zrná obsahujúce lepok a výsledný výrobok je teda úplne bezlepkový. Predtým než je mladý jačmeň starostlivo očistený a triedený, je ručne zozbieraný. Potom sa pri nízkej teplote suší a následne melie na veľmi jemný prášok. Proces od zberu až po výsledok vo forme prášku prebehne za menej ako hodinu. Zelený jačmeň je spracovaný do veľmi jemného prášku určeného k príprave sviežeho zeleného nápoja, ktorý je veľmi ľahko a rýchlo vstrebateľný do organizmu. Patrí medzi zelené potraviny, ktoré majú význam pre ľudský organizmus nielen z hľadiska preventívneho, ale aj ako samotná súčasť liečby. Len jedna lyžička nutrične zodpovedá niekoľkým kusom zeleniny, napr. výživovej hodnote 2 hlávok brokolice.
 
 
Certifikácia BIO kvality:
Organický mladý zelený jačmeň Naturya má certifikát spoločnosti Soil Association, ktorá je jedna z mála ekologických certifikačných spoločností vo Veľkej Británii. Táto certifikácia sa riadi anglickým ministerstvom životného prostredia, výživy a záležitostí vidieka - DEFRA. Významnou úlohou ekologickej certifikačnej spoločnosti Soil Association je zabezpečiť, aby všetky potraviny predávané ako ekologické spĺňali prísne ekologické parametre. Tento ekologický audit zahŕňa celý dodávateľský reťazec, od pestovania, spracovania až po export a balenie. Soil Association certifikácia, ktorej logom je označený aj mladý zelený jačmeň Naturya je zárukou, že našim zákazníkom sa dostáva skutočný ekologický produkt. Všetky ekologicky certifikované výrobky musia mať na svojom obale certifikačný kód. Vo Veľkej Británii majú takto certifikované potraviny formát GB-ORG-XX, kde XX označuje subjekt, ktorý certifikát vydal. Ak tento kód nie je k dispozícii na obale, tak sa nejedná o ekologický produkt. Soil Association certifikačný kód pre produkty Naturya je GB-ORG-05 a je umiestnený na zadnom obale v ľavom dolnom rohu.
 
Certifikčné logá na obale:
 
 
MLADÝ JAČMEŇ A VEDA:
Chlorofyl a antioxidačná ochrana: má dezinfekčné a detoxikačné účinky, zlepšuje krvný obraz, okysličenie jednotlivých orgánov, čistí pečeň, zlepšuje hladinu cukru v krvi, bráni zápalom a urýchľuje hojenie rán. Najzaujímavejšia je podobnosť molekuly chlorofylu s molekulou hemoglobínu krvného farbiva. Chlorofyl taktiež podporuje celkovú regeneráciu organizmu a neutralizuje voľné radikály. Testami bol tiež preukázaný jeho vplyv na redukciu vstrebávania karcinogénov v tráviacom trakte.
 
 
Aminokyseliny: sú základným stavebným kameňom bielkovín, z ktorých je tvorená každá bunka ľudského organizmu. Mladý jačmeň obsahuje 18 aminokyselín vrátane 8 esenciálnych, ktoré si organizmus nevie vyrobiť sám. Výhodou zeleného jačmeňa sú polypeptidy, menšie proteíny, ktoré môžu byť priamo absorbované krvou, kde podporujú bunkový metabolizmus.
 
Zásadotvornosť: Významný je zásadotvorný efekt mladého jačmeňa na ľudský organizmus, čím zabraňuje prekysleniu organizmu. V súčasnosti väčšina konzumovanej stravy spôsobuje v tele kyslú reakciu. Ak je ph v tele nevyvážené, prichádzajú zdravotné problémy, vrátane alergií, rakoviny, tráviacich ťažkostí, srdcovo-cievnych ochorení, problémy s hmotnosťou a mnoho ďalších.
  
Detoxikácia: Pomocou pôsobenia enzýmov, chlorofylu a iných rastlinných zložiek mladý jačmeň pomáha nášmu imunitnému systému vylúčiť z tela väčšinu toxických látok a prispieť tak k detoxikácii organizmu. Detoxikácia organizmu je v podstate nikdy nekončiaci proces. Môžme ju robiť prakticky v každom veku, či už u malých detí alebo u ľudí v pokročilom veku. Vnútorné prostredie organizmu závisí predovšetkým od množstva a kvality potravín, ktoré prijímame a tiež podľa toho, ako a čo jeme. Toxíny, ktoré sa detoxikáciou z organizmu vylučujú sú ťažké kovy (ortuť, olovo, cín, hliník, nikel atď), konzervačné látky, antibiotiká, lieky, drogy, pesticídy, plesne, baktérie a vírusy.
 
Zápalové ochorenia: Preukázalo sa, že dlhodobé užívanie mladého jačmeňa (minimálne po dobu troch mesiacov) hrá významnú úlohu pri znižovaní zápalových procesov v organizme. Laboratórne merania ukázali, že v priebehu užívania klesajú u chronických zápalových stavov zápalové markery v krvi (CRP – c reaktívny proteín – hlavný ukazovateľ zápalových procesov v tele). Vďaka svojmu protizápalovému pôsobeniu sa mladý jačmeň dá využiť ako doplnok pri liečbe gynekologických a urologických ťažkostí (močové cesty, prostatizmus), infekcie dýchacích ciest a zápalových ochorení kĺbov (reuma, artritída). Pri horúčke a na začiatku infekčného ochorenia sa dá pomocou mladého jačmeňa podporiť aktivita enzýmov, posilniť obranyschopnosť organizmu, a tak skrátiť priebeh choroby.
 
 
Výživové hodnoty v 100g výrobku: bielkoviny (proteíny) 24g, sacharidy 14,3g, tuky 2g, vláknina 47,7g, sodík 0,1g, chlorofyl 695mg, magnézium 180mg, vápnik 330mg, C 191mg, vitamín E 6,81 IU.
 
Odporúčané dávkovanie: 1 vrchovatú čajovú lyžičku (3-4g) mladého jačmeňa rozmiešajte v 2 dl vody, ovocnej alebo zeleninovej šťave, džúse 1 až 2 krát denne, v ideálnom prípade 30 minút pred jedlom. Ďalšia možnosť použitia je pridanie mladého jačmeňa do cereálií, šalátu alebo iného studeného jedla. Nepoužívajte s horúcimi nápojmi, nakoľko teplo neutralizuje aktívne enzýmy.
 
Upozornenie: Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Výrobok nie je určený k použitiu ako náhrada pestrej stravy. Prípravok nie je vhodný pre deti do 3 rokov. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale. Stanovená doporučená denná dávka sa nesmie prekročiť.

*}