O tom, že chladené pivko vie naštartovať a osviežiť telo aj dušu, Vám asi nemusíme veľa rozprávať. Ale tento zlatý mok má skvelé účinky na ľudský organizmus aj zvonku. Reč je tu o novinke, ktorá po Českej republike, Poľsku, Rakúsku a Taliansku konečne dorazila aj na Slovensko.
Pre milovníkov piva a wellnesu sme otvorili v Bratislave prvý Pivný kúpeľ v rámci najstaršej a najväčšej celoeurópskej siete Bier Bottich Bad. Priamo v nádhernom historickom centre Bratislavy, na Zámockej ulici si môžete užiť originálne a kvalitné wellness služby s prvkami prírodných ingrediencií.
Je jedinou procedúrou, ktorá nielen upokojuje, ale aj lieči. Pivný kal a pivné kvasinky sú prírodné liečebné produkty, avšak za predpokladu, že dodržíme správnu teplotu a dobu kúpeľa, správne dávkovanie prísad bez alkoholu.
Pivný kúpeľ zvyšuje srdcovú činnosť a tým podporuje vyššiu aktivitu krvného obehu. Zároveň prehrieva pokožku a uvoľňuje kožné póry, ktorými sa odplavujú škodlivé látky von z tela. Vitamíny skupiny B, sacharidy a proteíny obsiahnuté v kúpeli podporujú regeneračné schopnosti pokožky, majú ozdravujúci účinok na pleť a má pozitívny vplyv pri liečbe lupienky, akné, a celulitídy. Uvoľňuje svalstvo, prehrievajú sa kĺby, ozdravuje vlasy a podporuje imunitní systém organizmu. Intenzitu a účinky kúpeľa zvyšuje okrem príjemnej teploty aj rozmaznávajúca vírivka.Výsledkom procedúry je harmonizácia organizmu, rekondícia a relax.
Popis procedúry
Procedúra začína polhodinovou či hodinovou relaxáciou v saune, alebo vírivke, kde telo sa uvolní a vypotí. Vplyvom tepla sa otvoria póry na pokožke a pripraví na príjem minerálov a živín z pivného kúpeľa.
Hlavnou zložkou pivného kúpeľa je voda s teplotou 35 - 37 °C. Voda je obohatená prísadami, z ktorých sa varí pivo, ako sú kvasnice, chmeľ, sladový šrot atď. Doba kúpeľa je 20 min s neobmedzenou konzumáciou piva. Po pivnom kúpeli nasleduje relaxácia a odpočinok v dĺžke 30min na lôžku z ovsenej slamy, kde sa telo vypotí a uvolní.
Je to neobyčajný zážitok z kúpeľa, kde sedíte v kadi a môžete si len tak načapovať pivo.